Meer dan helft asielzoekers heeft werk binnen twee jaar

13/10/14 om 07:52 - Bijgewerkt om 07:51

55 procent van de asielzoekers die in 2005 geregulariseerd werden, heeft binnen de twee jaar werk gevonden. Sinds 2005 daalde het aantal asielzoekers dat van het OCMW leefde van 80 naar 30 procent.

Meer dan helft asielzoekers heeft werk binnen twee jaar

Asiel © belga

Een substantieel deel van de asielzoekers in ons land zijn economisch actief en integreren zich na een aanpassingsperiode goed op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit onderzoek van KU Leuven en ULB, waarover De Morgen bericht.

Asielzoekers wegen op onze sociale zekerheid en kosten ons handenvol geld. Ze dragen niets bij aan onze samenleving. Allemaal opvattingen over vluchtelingen die niet kloppen, zegt Johan Wets in een onderzoek dat hij samen met de ULB voerde, op basis van gegevens uit de kruisdatabank sociale zekerheid.

Uit de cijfers blijkt dat 55 procent van de asielzoekers die in 2005 geregulariseerd werden twee jaar later werkte. Twee jaar voor de regularisatie lag dat percentage op 14 procent. Het aantal asielzoekers dat van het OCMW leefde, daalde in die periode van grofweg 80 procent naar zowat 30 procent.

Lees meer over:

Onze partners