Meer dan 40.000 manifestanten verwacht: 'Kom niet met auto naar Brussel'

03/04/14 om 18:16 - Bijgewerkt op 04/04/14 om 06:31

De Europese vakbonden betogen in Brussel voor een 'ander en beter' Europa. Het Brussels ministerie voor Mobiliteit waarschuwt de pendelaars.

Meer dan 40.000 manifestanten verwacht: 'Kom niet met auto naar Brussel'

© Belga

Met de Euromanifestatie - een initiatief van het Europees Vakverbond (EVV) - willen de vakbonden sociale dumping een halt toeroepen. Ze willen ook een vuist maken tegen werkloosheid en werkonzekerheid, en de toenemende verarming en ongelijkheid in Europa. Op de manifestatie worden minstens 40.000 deelnemers verwacht.

De betoging start om 11.00 uur aan de Koning Albert II-laan aan het station Brussel Noord, om omstreeks 13.00 uur te eindigen aan de Blijde Inkomstlaan, nabij het Jubelpark. Daar zullen de Europese vakbondsleiders het woord nemen. Ook de Belgische vakbondstop gaat speechen.

Het Brussels ministerie voor Mobiliteit vraagt intussen om niet met de wagen in Brussel te rijden. 'Ernstige verkeershinder wordt verwacht, het is daarom aangeraden Brussel te vermijden met de wagen', schrijft de website Mobiel Brussel.

Minstens de volgende assen worden afgesloten voor het verkeer:

- Belliardtunnel richting Tervuren (vanaf 9 uur)

- Leopold II-tunnel richting Zuid (vanaf 10 uur)

- Reyers-Centrumtunnel (vanaf 10u30)

- Tunnels van de Kleine Ring richting Basiliek (vanaf 11 uur)

Wat het openbaar vervoer betreft, rijdt de metro normaal, maar zullen sommige tram- en buslijnen hinder ondervinden zoals de trams 92 en 93 tussen Louiza en Kruidtui. 'We willen benadrukken dat deze hinder het gevolg zal zijn van de betoging zelf, en niet van de deelname van personeel van de MIVB', zo staat te lezen op de website van de MIVB.

Lees meer over:

Onze partners