Mediarel Vangheluwe: "VT4 deed zich voor als VTM bij aanvraag satelietwagen"

15/04/11 om 07:21 - Bijgewerkt om 07:21

"Televisiezender VT4 heeft zich voorgedaan als VTM bij het interview met ex-bisschop Roger Vangheluwe van Brugge." VT4 zou in de naam van VTM een satelietwagen hebben aangevraagd.

Mediarel Vangheluwe: "VT4 deed zich voor als VTM bij aanvraag satelietwagen"

© Imageglobe

"Iedereen heeft recht op zijn grote primeur', zegt Eric Goens, directeur informatie van VTM aan Het Nieuwsblad. "Maar liever niet op de rug van collega's. VT4 heeft zich uitgegeven voor VTM."

Volgens Eric Goens heeft VT4 zich voorgedaan als VTM toen ze een satelietwagen probeerde te regelen bij de Franse zender M6 voor de live-uitzending.

Die Franse zender heeft daarna ook nog naar VTM gebeld met de vraag waar ze de satelietwagen precies wilden hebben.

VT4 ontkent de zaak over de hele lijn.

VTM gebruikte beelden VT4 zonder toestemming

VT4 zal gerechtelijke stappen nemen tegen vtm omdat die zender zonder toestemming beelden heeft gebruikt van het exclusief interview van VT4 met Roger Vangheluwe. Dat zegt algemeen hoofdredacteur nieuws en sport van VT4, Kristof Demasure.

Volgens Demasure gaf VT4 geen toestemming aan vtm voor het gebruik van de beelden. Hij spreekt over "weinig collegiaal gedrag" door vtm.

Het interview met Vangheluwe over diens misbruik kwam er omdat Vlaanderen Vandaag het dossier over seksueel misbruik op de voet volgt, luidt het. Hoofdredacteur Marc Geenen was al een tijd bezig om Vangheluwe te contacteren. (Belga/SF)

Onze partners