Mechelse korpschef zet stap opzij na lek over Tine Van den Brande

05/10/12 om 13:23 - Bijgewerkt om 13:23

De Mechelse korpschef Yves Bogaerts heeft een mail met vertrouwelijke informatie over actrice en presentatrice Tine Van den Brande per ongeluk aan de pers gelekt.

Mechelse korpschef zet stap opzij na lek over Tine Van den Brande

© Belga

De Mechelse korpschef Yves Bogaerts heeft een mail met vertrouwelijke informatie over actrice en presentatrice Tine Van den Brande, die nota bene opkomt voor sp.a bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Mechelen, per ongeluk aan de pers gelekt. De mail was bedoeld voor burgemeester Bart Somers.

Korpschef Bogaerts antwoordde op een persbericht dat verstuurd was naar aanleiding van de resultaten van een WODCA-actie in de nacht van donderdag op vrijdag. Een onafhankelijke kandidate op de sp.a-lijst (Tine Van den Brande, nvdr) zou toen door een rood licht zijn gereden en nadien een positieve ademtest afgelegd hebben.

De mail was enkel bedoeld voor burgemeester Somers, die zich had geïnformeerd. Allicht wilde Bogaerts de mail doorsturen naar Somers, maar klikte hij ongelukkig op 'allen beantwoorden', zodat alle perscontacten van de politie zijn mail toegestuurd kregen.

Extra pijnlijk is dat de korpschef in zijn mail letterlijk schrijft: "Bart, Vertrouwelijk ter info. Tine Van den Brande die een rood licht negeerde en dan helaas voor positief blies zit in de 'WODCA-resultaten'. Mvg Yves."

Verkiezingen

"Het was een materiële vergissing van onze korpschef, die hij ten zeerste betreurt", aldus Somers tijdens een persconferentie. "Hij heeft meteen beslist tijdelijk een stap opzij te zetten. Intussen heb ik het kabinet van de minister van Binnenlandse Zaken op de hoogte gebracht en is er een tuchtvooronderzoek opgestart. Daarin zal bepaald worden welke eventuele maatregelen zullen volgen. Tot dit duidelijk is neemt commissaris Maurice Dommicent de functie van waarnemend korpschef waar."

Yves Bogaerts was niet aanwezig op het persmoment maar is zwaar aangeslagen door de feiten. De burgemeester excuseert zich namens hem bij de betrokkene. Somers benadrukt dat het lekken van deze mail per ongeluk gebeurde en niet kadert in de verkiezingscampagne. "In Mechelen laten we de ideeën strijden en niet de mensen", besloot hij. (Belga/TE)

Onze partners