Mechelen krijgt ambtenaar tegen radicalisering

02/08/13 om 04:56 - Bijgewerkt om 04:56

De stad Mechelen gaat een 'projectmedewerker deradicalisering' aanstellen. Die zal fungeren als een 'supermanager' voor de bestrijding van extremisme onder jonge moslims.

Het gaat om een primeur voor Vlaanderen, schrijft Gazet van Antwerpen. De functie komt er dankzij de subsidies die minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet toekent om radicalisering onder islamjongeren te bestrijden. Ook Antwerpen en Vilvoorde ontvangen steun.

Haatpredikers

De projectmedewerker moet op verkenning gaan in de moslimgemeenschap en zicht proberen krijgen op eventuele haatpredikiers en jongeren die vatbaar zouden kunnen zijn voor fundamentalistische boodschappen. Nadien moet de medewerker initiatieven nemen om de jongeren uit de greep van het fundamentalisme te houden.

Dat project verloopt in samenwerking met jeugdwerkers en leidinggevende figuren binnen de moskeeën. "We denken dat dit meer zal helpen dan het geld van Binnenlandse Zaken spreiden over bestaande projecten", zo licht eerste schepen Marc Hendrickx (N-VA) toe.

Vacature open op 5 augustus

In Antwerpen kiest het stadsbestuur ervoor om de subsidie te gebruiken om de bestaande preventie te versterken, zo stipt de krant aan. De personeelsdienst van Mechelen stelt op 5 augustus een vacature open voor de job. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners