MAS: "Geen censuur op foto's van museum"

23/03/11 om 10:14 - Bijgewerkt om 10:14

"De media mogen foto's van het MAS publiceren zonder daarvoor te moeten betalen." Dat zegt Nadia De Vree, persverantwoordelijke van het Museum aan de Stroom (MAS) in Antwerpen in een reactie op een bericht op Knack.be.

Gisteren heette het nog dat media toestemming nodig hebben van de architect voor de publicatie van foto's van het gebouw. De architect zou zelfs beeldrechten kunnen eisen. Dat werd bevestigd door het MAS en ook gecommuniceerd in een mail van het MAS nadat onze fotograaf enkele foto's had genomen van het gebouw.

'Beste, wij zijn gebonden aan bepaalde overeenkomsten met de architect over hoe het gebouw in beeld mag worden gebracht. Deze beelden voldoen hier niet aan. Gelieve er ook rekening mee te houden dat er beeldrechten bestaan op het gebouw, dus zonder toestemming van de architect mogen deze foto's niet worden gebruikt.'

'Misverstand'
De Vree excuseert zich nu voor deze e-mail en zegt dat het om een misverstand ging. Bij het MAS geloofde men dat de foto's zouden worden gebruikt voor commerciële doeleinden. Vandaag bevestigt De Vree dat de media wel vrij zijn om beelden te publiceren van het MAS. Op 17 mei opent het nieuwe museum aan de Schelde.

(JVB)

Onze partners