Marnic De Meulemeester (Open VLD) - Burgemeester Oudenaarde

26/01/12 om 14:22 - Bijgewerkt om 14:22

Knack.be trapt de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 af en stelt drie vragen aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Wat is voor u de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

Marnic De Meulemeester (Open VLD): De inzet voor deze gemeenteraadsverkiezingen is groot. Het is bekend dat de gemeentemandatarissen het dichtst bij de mensen staan. Het zijn ook die mandatarissen die het best en het gemakkelijkst aanspreekbaar zijn wanneer de burger een probleem heeft, zowel op gemeentelijk als op bovenlokaal vlak.

De gemeentemandatarissen weten best wat er leeft aan de basis, bij diegenen die het, om de een of andere reden, moeilijk hebben in onze samenleving. Dat is ook de reden waarom de gemeentemandatarissen de voorbij jaren steeds meer krediet en aanzien hebben gekregen bij de bevolking.

Wie worden de winnaars, wie de verliezers?

Marnic De Meulemeester: Winnaars worden diegenen die niet alleen een luisterend oor gehad hebben de voorbije zes jaar, maar ook daadwerkelijk met de problemen van hun bevolking begaan zijn geweest, een visie en een toekomstperspectief hebben voor hun stad of gemeente.

Verliezers zullen zij zijn die de signalen van hun bevolking genegeerd hebben, ver van de mensen stonden en bestuurd hebben vanuit een ivoren toren en geen toekomstperspectief hebben geboden.

Wat speelt sterk in uw gemeente?

Marnic De Meulemeester: Dicht bij de mensen staan, sociaal contact hebben op allerhande activiteiten en evenementen in de stad en de deelgemeenten. De vinger aan de pols houden over wat er gebeurt in de stad en rekening houden met de mening van de burger op velerlei vlakken.

Een degelijke en goede infrastructuur in zowel het centrum als de omliggende deelgemeenten zijn van belang. Zorgen voor de nodige sociale voorzieningen voor de bevolking die het moeilijk heeft in onze samenleving.

Niet in het minst is eveneens belangrijk dat de kans geboden wordt aan de bevolking om gebruik te maken van goed uitgeruste sportvoorzieningen, degelijke infrastructuur voor de jeugd, cultuurbeleving voor eenieder.

Een toeristisch aanbod aan al diegenen die onze stad willen bezoeken en er kennis willen mee maken, niet in het minst met ons rijk cultuurhistorisch patrimonium en erfgoed. Onze stad heeft zich de voorbije jaren terdege geprofileerd als evenementenstad, niet alleen voor de inwoners van de Vlaamse Ardennen maar voor velen buiten onze streek. Bewijs daarvan is dat "Vlaanderens mooiste" - de Ronde van Vlaanderen, de mooiste wielerklassieker - zal aankomen in het hart van de Vlaamse Ardennen: Oudenaarde! (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en u wil onze drie vragen ook beantwoorden?

Laat dat weten aan simon.demeulemeester@knack.be.

Onze partners