Mark Demesmaeker wordt wellicht europarlementslid

17/10/12 om 15:07 - Bijgewerkt om 15:07

Het lijkt erop dat Mark Demesmaeker (N-VA) zijn partijgenote Frieda Brepoels zal opvolgen in het Europees parlement wanneer Brepoels na nieuwjaar burgemeester wordt in Bilzen.

Mark Demesmaeker wordt wellicht europarlementslid

© Belga

Het lijkt erop dat Mark Demesmaeker (N-VA) zijn partijgenote Frieda Brepoels zal opvolgen in het Europees parlement wanneer Brepoels na nieuwjaar burgemeester wordt in Bilzen. Dat meldt de VRT en ook in N-VA-kringen wordt de Hallenaar als haar logische opvolger omschreven.

Brepoels kondigde eerder aan dat ze het Europees parlement verlaat om in januari Johan Sauwens (CD&V) op te volgen als burgemeester van Bilzen. Ze zetelde sinds 2004 in het Europees parlement. Bij de Europese verkiezingen van 2009 volgde ze Bart De Wever op, die als enige N-VA'er een zitje veroverde.

Demesmaeker eindigde als tweede opvolger en het ziet er naar uit dat hij ook effectief Brepoels' plaats zal innemen. Het voormalige VTM-nieuwsanker is momenteel schepen in Halle. Afgelopen zondag haalde N-VA er bijna dertig procent van de stemmen, terwijl Demesmaeker de meeste voorkeurstemmen achter zijn naam kreeg. Toch greep hij naast de sjerp, omdat CD&V, Open VLD en SP.A een coalitieakkoord sloten. (Belga/INM)

Onze partners