Marc Van Peel duwt Bart De Wever uit stadhuis (video)

10/10/12 om 09:41 - Bijgewerkt om 09:41

Marc Van Peel, lijstduwer van de Antwerpse stadslijst van CD&V en SP.A, pakt opnieuw uit met een ludiek filmpje. Nu zet hij zijn 'duwkracht' in om Bart De Wever buiten het stadhuis te houden.

Eerder kreeg Marc Van Peel (CD&V) al de lachers op zijn hand met een campagnefilmpje waarin hij een Nederlander de Schelde induwt. Van Peel, als schepen bevoegd voor de Antwerpse haven, maakte weinig woorden vuil aan de opdringerige Nederlander.

Die tactiek herhaalt hij in een tweede ludiek filmpje. Deze keer moet Bart De Wever, N-VA-lijsttrekker in Antwerpen, het ontgelden. Van Peel, die de stadslijst van SP.A en CD&V duwt, haalt zijn 'duwkracht' uit de kast om Bart De Wever uit het stadhuis te houden.

Bart De Wever: 'Van Peel is de buitenwipper van Janssens'

De Wever reageerde al. Aan de Gazet Van Antwerpen zei hij dat hij er best mee kan lachen. Maar toch wijst het volgens de Vlaamse voorman op "het pijnlijk einde van de roemrijke geschiedenis van de CD&V: "Als je zelf geen verhaal, geen partij meer hebt, eindig je blijkbaar als portier en buitenwipper van Patrick Janssens en de socialisten op het Schoon Verdiep. Ik vraag me wel af of Van Peel heeft nagedacht welke politieke boodschap hij hiermee uitdraagt."

Politicoloog Dave Sinardet vindt dan weer dat Van Peel zijn imago van saaie CVP'er van zich afgooit met het filmpje: "Hij gaat hiermee scoren bij de jonge progressieve kiezers die deze humor appreciëren." (SD)

Onze partners