Mandaat Jozef De Witte wordt half jaar verlengd

18/01/12 om 20:17 - Bijgewerkt om 20:17

Het mandaat van Jozef De Witte als directeur van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding zal worden verlengd. Over een half jaar wordt het centrum in zijn huidige vorm afgeschaft.

Mandaat Jozef De Witte wordt half jaar verlengd

© Belga

"De raad van bestuur van het CGKR heeft zonet een positief gemotiveerd advies afgeleverd", luidt het op het kabinet van voogdijminister Joëlle Milquet. Vrijdag buigt de ministerraad zich over de herbenoeming van De Witte.

Als de regering zijn mandaat verlengt, kan De Witte een zestal maanden langer directeur blijven. Tegen die tijd moet met de gewesten een akkoord gevonden worden over de oprichting van een interfederaal centrum, dat het huidige centrum zal vervangen. "Rond juni, juli, augustus lopen alle mandaten af", verduidelijkt Milquets kabinetschef Peter Vansintjan.

In de bevoegde Kamercommissie stelde Milquet haar beleidsnota Gelijke Kansen voor. Ze kreeg er van oppositiepartij N-VA het verwijt dat het budget van het CGKR in 2012 met 0,5 procent stijgt, terwijl "goedwerkende instellingen en diensten vandaag drastisch moeten besparen".

De minister verduidelijkte dat het grootste deel van het budget (5,8 miljoen op een totaal van 9,7 miljoen euro) voor de betaling van lonen bestemd is - lonen die worden geïndexeerd. Omdat 0,5 procent lager is dan de index is volgens Milquet de facto sprake van een vermindering van het budget. (Belga/EE)

Onze partners