Man schiet echtgenote per ongeluk dood

13/05/12 om 10:59 - Bijgewerkt om 10:59

Parket bevestigt dat alles wijst in de richting van een ongeval.

Man schiet echtgenote per ongeluk dood

© Thinkstock

Een vrouw die in de nacht van vrijdag op zaterdag in haar woning in Erembodegem dood werd aangetroffen, werd per ongeluk doodgeschoten door haar echtgenoot.

Het parket van Dendermonde benadrukt dat het onderzoek nog niet is afgerond, maar bevestigt wel dat alles wijst in de richting van een ongeval.

Inbreker

Zaterdagavond werd een reconstructie gehouden, waarin verschillende elementen aantonen dat het om een ongeval ging. Het was de echtgenoot van het slachtoffer die, bij het klaarmaken van zijn vuurwapen, zijn vrouw per ongeluk doodschoot in de slaapkamer.

Volgens enkele media dacht de man dat er een inbreker in huis was, waarna zijn wapen per ongeluk afging, maar dat heeft het parket nog niet bevestigd. Volgens het parket heeft de wapendeskundige het onderzoek nog niet afgerond.

De verdachte, Alfons V, werd niet aangehouden door de onderzoeksrechter en mocht zaterdagavond na de reconstructie en ondervraging door de onderzoeksrechter beschikken. Het koppel was nog niet zo lang getrouwd. (Belga/KVDA)

Onze partners