Man met bijl opgepakt langs parcours Pegida-betoging in Antwerpen

23/04/16 om 20:43 - Bijgewerkt om 20:50

De lokale politie Antwerpen heeft zaterdag een man opgepakt die met een bijl een kapperszaak in de Lange Koepoortstraat buitenkwam. Net voordien was een vitrine gesneveuld, nadat Pegida-betogers een substantie over zich hee zouden hebben gekregen. Een persoon werd aangehouden voor het brengen van een Hitlergroet.

Man met bijl opgepakt langs parcours Pegida-betoging in Antwerpen

© Belga

Anti-islambeweging Pegida kwam zaterdag in Antwerpen samen om te protesteren tegen de islamisering en open grenzen. Na enkele speeches op het Hendrik Conscienceplein vertrok de groep mensen voor een optocht door de stad. In de Lange Koepoortstraat, niet ver van de start, was er wel meteen een opstootje.

"De ware toedracht wordt nog onderzocht, maar op een bepaald moment tijdens de optocht is vermoedelijk vanop een hoogte iets op de groep gegooid", zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. "De manifestatie heeft dan halt gehouden. Er is tumult ontstaan. Er zijn mensen op de vitrine beginnen slaan, waardoor die gebarsten is. Dan is een man, de vermoedelijke eigenaar van de zaak, naar buiten gelopen met een gevaarlijk voorwerp. Hij werd overmeesterd door het arrestatie-eenheid."

Bruyns, die bevestigt dat het om een bijl gaat, wijst er evenwel op dat er nog een andere versie is, waarbij het tumult zou zijn ontstaan bij het afpakken van een Vlaamse vlag. De man, een dertiger, is opgepakt en wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Er raakte niemand gewond. Een agent werd tijdens de schermutseling onwel en is afgevoerd naar het ziekenhuis.

Er was nog een ander incident. Een man werd administratief aangehouden voor het brengen van een Hitlergroet. (Belga/WK)

Lees meer over:

Onze partners