Man die MIVB-controleur doodsloeg moet niet naar cel

10/02/14 om 10:53 - Bijgewerkt om 10:53

De man die MIVB-controleur Iliaz Tahiraj doodsloeg is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 maanden met uitstel en enkele tienduizenden euro's schadevergoeding.

Man die MIVB-controleur doodsloeg moet niet naar cel

Collega's van MIVB-controleur Iliaz Tahiraj tijdens een mars. © BELGA

De 30-jarige man die op 7 april 2012 MIVB-controleur Iliaz Tahiraj doodsloeg is door de correctionele rechtbank van Brussel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 maanden met uitstel. Hij moet ook de familie van het slachtoffer enkele tienduizenden euro's schadevergoeding betalen.

Het openbaar ministerie had een gevangenisstraf van vier jaar gevorderd, maar de rechtbank vond het niet nodig om de dader terug te sturen naar de cel. De rechtbank wees erop dat hij vanaf de eerste dag de feiten heeft bekend, dat hij zijn verantwoordelijkheid heeft opgenomen en dat hij de voorwaarden van zijn voorlopige vrijlating heeft nageleefd.

Zijn advocaat is tevreden met het vonnis, maar zowel de familie van het slachtoffer als de vakbonden bij de MIVB reageren teleurgesteld.

De 56-jarige Iliaz Tahiraj deed op de bewuste dag vaststellingen van een ongeval tussen een MIVB-bus en een personenwagen op het kruispunt van de Havenlaan en het Redersplein in Brussel, waarbij een kennis van de dader betrokken was. De dertiger stond terecht voor opzettelijke slagen en verwondingen zonder het oogmerk te doden, maar met de dood tot gevolg. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners