Makelaar OP wil vastgoedtak van Optima kopen

07/07/16 om 07:41 - Bijgewerkt om 10:52

De Franstalige makelaar OP wil grote delen van Optima Global Estate (OGE) aankopen, een dochter van Optima Group. Topman Guillaume Pinte zegt donderdag in De Tijd dat hij van de curatoren alle nodige garanties heeft gekregen om de overname te kunnen afronden.

Makelaar OP wil vastgoedtak van Optima kopen

© BELGA

De Franstalige makelaar OP voerde al enige tijd exclusieve gesprekken over de aankoop van grote delen van Optima Global Estate (OGE), een dochter van Optima Group. De Brusselse vastgoedgroep wil zich zo in Vlaanderen op de kaart zetten.

Het gaat om de activiteiten als syndicus van gebouwen, het financiële en operationele beheer van appartementen in opdracht van eigenaars, en om de facilitaire afdeling Estia Facility Services. De onderhandelingen liepen al voor Optima Bank in de problemen kwam, maar kwamen door de jongste gebeurtenissen wel in een stroomversnelling.

OP is van plan de 'grote meerderheid' van de betrokken werknemers in dienst te houden. De makelaar stelt ook de duizenden klanten van OGE gerust. Het beheer van hun vastgoed komt niet in gevaar, klinkt het.

Optima Bank, de bankdochter van Optima Group, legde zoals bekend de boeken neer nadat haar bankvergunning was ingetrokken door de toezichthouder FSMA. Maar de vastgoedpoot Optima Global Estate bleef tot nu toe draaien.

Gisteren zorgde een stroomafsluiting nog voor veel verwarring in de kantoren van Optima Global Estate in het Brusselse Sint-Agatha-Berchem. (Belga/NSK)

Onze partners