Maingain roept Franstaligen op ‘slachting’ stop te zetten

FDF-voorzitter Olivier Maingain vraagt de Franstaligen om de ‘slachting’ van Brussel door de Vlamingen tegen te houden.

FDF-voorzitter Olivier Maingain schopt wild om zich heen in een interview met La Libre Belgique, nadat hij vrijdag op een persconferentie ook al alles wat fout loopt in de onderhandelingen op een rijtje had gezet.

Terwijl hij PS’er Philippe Moureaux, CDH-vicepremier Joëlle Milquet en formateur Elio Di Rupo (PS)op de korrel neemt, krijgen ook MR-senator Armand De Decker en Europees voorzitter Herman Van Rompuy kritiek te slikken. En passant haalt hij Ecolo-voorzitter Jean-Michel Javaux aan en hekelt de houding van de Vlaamse partijen.

‘Vlamingen spelen vals’

Die “zijn opnieuw vals aan het spelen” door te proberen opnieuw de taalfaciliteiten in de Vlaamse rand te verkopen. De FDF-voorzitter meent dat de “onderhandelingen hypocrieter verlopen sinds N-VA niet meer aan tafel zit” en dat “CD&V de lusten van het separatisme maar niet de lasten wil”.

Hij roept op tot overleg tussen de Franstalige partijen en vraagt de “slachting”, de “verstikking van Brussel door de Vlaamse partijen” stop te zetten.

Michel zwijgt

In de krant l’Avenir wil Michel zich niet uitspreken over de vraag van het FDF voor de uitbreiding van Brussel. “Ik wens daar niet over te spreken. Ik wil in dit stadium discreet blijven”. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content