Maingain en niet-benoemde burgemeesters op MR-lijst in B-H-V

11/05/10 om 08:20 - Bijgewerkt om 08:20

Zoals verwacht trekt FDF-voorzitter Olivier Maingain bij de verkiezingen van 13 juni de Kamerlijst van MR in het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde. Ook de niet-benoemde burgemeesters van Kraainem, Wezembeek-Oppem en Linkebeek krijgen een plaats op de lijst.

Maingain en niet-benoemde burgemeesters op MR-lijst in B-H-V

© Belga

Dat vernam persagentschap Belga na een vergadering van de algemene raad van het FDF. Officieel wil het FDF wachten met informatie over de lijsten tot ze volledig rond zijn en groen licht hebben gekregen.

Maingain wordt lijsttrekker voor Corinne De Permentier, François-Xavier de Donnea, Frédérique Ries en Alain Destexhe.

De niet-benoemde burgemeester van Linkebeek, Damien Thiéry, staat op de zesde plaats. Zijn collega's uit Kraainem en Wezembeek-Oppem, Arnold d'Oreye en François van Hoobrouck, krijgen de 21ste en 22ste stek.

De lijst wordt geduwd door uittredend staatssecretaris voor Financiën Bernard Clerfayt. De opvolgerslijst wordt getrokken door Alain Courtois.

Senaat

Op de Senaatslijst van de MR gaat de eerste plaats zoals verwacht naar aftredend Senaatsvoorzitter Armand De Decker. Op de volgende plaatsen staan uittredend fractieleidster Dominique Tilmans, uittredend Kamerlid François Belot, Richard Miller en Didier Gosuin.

Lijstduwer wordt voormalig Europees commissaris Louis Michel, terwijl de eerste opvolgersplaats naar MCC-oprichter en gewezen PSC-voorzitter Gérard Deprez gaat.

Onze partners