Maingain brandt akkoord Di Rupo af

27/11/11 om 12:48 - Bijgewerkt om 12:48

FDF-voorzitter Olivier Maingain doet het bereikte begrotingsakkoord af als een akkoord 'van aarzeling en gelatenheid'.

FDF-voorzitter Olivier Maingain doet het bereikte begrotingsakkoord af als een akkoord "van aarzeling en gelatenheid". "Het is er pas heel laat gekomen, onder druk van de internationale markten", hekelde hij.

Bovendien zijn er geen signalen in terug te vinden van een economische relance, klonk het bij zijn aankomst op een partijcongres in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.

Maingain: 'Ik zoek naar ondersteuning van de economie'

Zonder zich uit te spreken over maatregelen waarvan hij de details nog niet kent, oordeelde de FDF-kopman dat de huidige precaire situatie zeker vermeden had kunnen worden indien de onderhandelaars meteen met het sociaaleconomische begonnen waren.

Maar ook het akkoord zelf overtuigt hem niet. "Ik ben echt op zoek naar signalen ter ondersteuning van de economische activiteit. Zijn er bijvoorbeeld fiscale maatregelen ten voordele van de bouwsector? Ik vrees dat dezelfde mensen binnen enkele maanden, en opnieuw onder druk van de markten, zullen komen zeggen dat er een nieuw plan nodig is", besloot Maingain. (Belga/SD)

Onze partners