Magnette wil niet in de regering als PS minder dan twintig procent haalt

Paul Magnette (PS) © Belga

Mocht de PS bij de verkiezingen van 2019 het resultaat van de jongste peiling halen, zou PS-kopstuk Paul Magnette niet voor regeringsdeelname van zijn partij pleiten. Dat zei Magnette zondag op RTL-TVi.

In de peiling van VTM, Het Laatste Nieuws, Le Soir en RTL haalden de Franstalige socialisten de drempel van 20 procent niet, zowel in Wallonië als in Brussel.

In Wallonië blijft de MR de grootste partij met 22,1 procent van de stemmen. De PS volgt op de tweede plaats met 19,5 procent, op de hielen gezeten door de PTB met 18,9 procent.

In Brussel lijkt de PS wel aan een remonte toe. Bij de vorige peiling van de vier media, in september, werd de PS gehalveerd van 24,9 procent in 2014 naar 12,1 procent. Vandaag behaalt de PS opnieuw 17,6 procent en zou ze opnieuw de grootste partij in Brussel worden.

“Voor we kunnen zeggen of we bereid zijn om te regeren, moeten we het vertrouwen terugvinden en zeggen welk alternatief we voorstellen. Als we minder dan 20 procent halen, denk ik dat de PS zich niet geroepen moet voelen om een klein beetje rood toe te voegen aan een rechts beleid, zonder vooruitgang te boeken rond hogere inkomens en het verlagen van de arbeidstijd”, zei de burgemeester van Charleroi.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content