Magnette na onderhoud met Michel: 'MR niet in Brusselse en Waalse regering' (video)

30/06/14 om 14:30 - Bijgewerkt om 14:30

Na het onderhoud met informateur en MR-voorzitter Charles Michel zei PS-voorzitter Paul Magnette dat de MR niet aan boord wordt gehesen van de regionale regeringen.

Magnette na onderhoud met Michel: 'MR niet in Brusselse en Waalse regering' (video)

Paul Magnette (PS) en Charles Michel (MR) © BELGA

Paul Magnette, waarnemend voorzitter van de PS, heeft na zijn onderhoud met informateur en MR-voorzitter Charles Michel gezegd dat de MR niet in de regionale regeringen komt.

Paul Magnette en Elio Di Rupo, respectievelijk waarnemend en titelvoerend voorzitter van de PS, gingen vandaag langs bij informateur Charles Michel. Na afloop van het gesprek maakt Magnette duidelijk aan de pers dat de MR niet bij de lopende formaties over de Brusselse en Waalse regeringen zal betrokken worden. Dat schrijft De Standaard op haar website.

Magnette herhaalde het pleidooi van Di Rupo voor een tripartite en reageerde op de kritiek van Vlaamse ondernemers daarop. Die noemde hij 'een beetje raar'. Dat de ondernemers dreigen investeringen terug te schroeven of hun activiteiten naar het buitenland te verhuizen, is 'niet correct', aldus Magnette.

Stapt MR toch in kamikazecoalitie?

De vraag is of het feit dat Magnette en de PS blijven vasthouden aan hun alliantie met CDH,en MR buiten de gesprekken blijven houden, een reden is voor Michel om toch in de zogenaamde kamikazecoalitie te stappen.

Eerder vandaag sprak Michel met N-VA-voorzitter Bart De Wever (N-VA). De Wever, die informateur was voor Michel, gaf geen commentaar.

Onze partners