Maggie De Block: 'Annemie heeft haar verantwoordelijkheid genomen' (video)

18/01/16 om 21:05 - Bijgewerkt om 21:05

Open VLD blijft als één man achter minister Turtelboom staan en de energieheffing die naar haar genoemd werd. Dat bleek vanavond op de nieuwjaarsreceptie van Open VLD.

Maggie De Block: 'Annemie heeft haar verantwoordelijkheid genomen' (video)

Maggie De Block, Gwendolyn Rutten en Charles Michel © BELGA

Open VLD wil niet weten van een nieuwe grote communautaire ronde. Dat zei partijvoorzitster Gwendolyn Rutten op de nieuwejaarsreceptie van de partij. "Wie kostbare tijd wil verspillen aan communautair gehakketak zal het zonder de liberalen moeten doen".

Ze nam het ook op voor Open VLD-viceminister-president Annemie Turtelboom, die volgens Rutten de "puinhoop" opkuist die de vorige Vlaamse regering - zonder liberalen - achterliet. De linkse oppositie haalt fors uit naar die taks en ook intern bij Open VLD is er - anonieme - kritiek op Turtelboom. Maar Rutten verdedigt haar Vlaamse ministers. "We vonden in de schuiven van het energiebeleid een stinkende factuur van 9 miljard euro", zei ze. "Zelfs als we er geen millimeter schuld aan hebben, kuisen wij de puinhoop op. En daarvoor alleen al verdienen onze ministers alle respect", zei de Open VLD-voorzitster, waarna ze applaus kreeg.

Onze partners