'Machinaties klassieke partijen zijn grotesk' (Meyrem Almaci)

09/02/12 om 14:21 - Bijgewerkt om 14:21

Groen-Kamerlid Meyrem Almaci haalt op haar Facebook-pagina fel uit naar de traditionele partijen in het Dexiadossier.

'Machinaties klassieke partijen zijn grotesk' (Meyrem Almaci)

© Image Globe

De bijzondere Dexiacommissie van de Kamer beslist donderdag of ze Meyrem Almaci (Groen) en Georges Gilkinet (Ecolo) uit de commissie gooit of niet. De twee worden ervan verdacht de pers op de hoogte te hebben gebracht van mogelijke handel met voorkennis.

'Wij verzetten ons tegen deze manipulatie', zegt Meyrem Almaci op Facebook. 'De Dexiapartijen moeten niet denken dat we onze zoektocht naar de waarheid zullen stopzetten.'

Doorn in het oog
'De machinaties van de klassieke partijen in het Dexiadossier nemen groteske proporties aan', aldus Groen en Ecolo. 'Al van bij aanvang van de Bijzondere Dexiacommissie werd geweigerd om een echte onderzoekscommissie op te starten. Nu blijkt dat premier Di Rupo gisterenochtend samen zat met de fractieleiders van de traditionele partijen om opnieuw te verhinderen dat de Bijzondere Commissie omgevormd zou worden tot een volwaardige onderzoekscommissie.

'Het feit dat groenen, ikzelf en Gilkinet, pertinente vragen stellen omtrent heel dit dossier is blijkbaar voor sommigen een echte doorn in het oog, in die mate dat de regering de scheiding der machten opzijzet en voor het parlement beslist wat er wel en niet moet gebeuren. dat geeft te denken over het waarom van dit alles.'

Van der Maelen: 'Uitsluiting overdreven'
Ook SP.A-Kamerlid Dirk Van der Maelen vindt niet dat zijn groene collega's Meyrem Almaci en Georges Gilkinet uit de Dexiacommissie gezet moeten worden.

'Als ze het gedaan hebben, dan hebben ze een fout gemaakt', aldus Van der Maelen. 'Maar het merendeel van de commissieleden is aan het overdrijven als ze hen op basis hiervan willen uitsluiten. Het gaat zo al moeilijk in deze commissie. Als men dan nog leden gaat uitsluiten in de eindfase, dan maakt men het werken echt onmogelijk. (TE)

Lees meer over:

Onze partners