Maandenlange hinder op Vlaamse wegen

14/03/11 om 18:37 - Bijgewerkt om 18:37

Vanaf dinsdag wordt het verkeer op de Vlaamse snelwegen gehinderd door vijf grote werven. Tot en met oktober wordt alles op alles gezet om de autostrades opnieuw in orde te krijgen.

Maandenlange hinder op Vlaamse wegen

© Belga

Dinsdag starten werkzaamheden op de E17 tussen Deinze en De Pinte. Het verkeer moet er in beide richtingen over drie versmalde rijstroken. Daarnaast wordt sinds maandag gewerkt op de E17 tussen Zwijnaarde en Deinze en op de E17 tussen Waregem en Kruishoutem.

De werkzaamheden op de E17 in Zwijnaarde en Deinze vormen het grootste project van het jaar. Het asfalt wordt er vervangen door gewapend beton. "Dat zal vooral voor hinder zorgen op de lokale wegen, omdat veel op- en afritten worden afgesloten", zegt Beeckman.

Sinds 1 maart moet het verkeer op de E313 in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. En op de E19 richting Brussel in Kontich start dinsdag de laatste winterherstelling.

Volgens Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum zal de hinder blijven aanhouden tot oktober. "Omdat er geen nachtvorst meer voorkomt, wordt nu alles op alles gezet om het snelwegnet opnieuw in orde te krijgen", aldus Beeckman. "Het budget voor herstelwerkzaamheden ligt dit jaar een stuk hoger dan de voorgaande."

Dit jaar worden in totaal 85 grote werkzaamheden uitgevoerd op de snelwegen en 200 op de gewestwegen.

Lees meer over:

Onze partners