Maakt prinses Mathilde zich klaar om koningin te worden?

29/04/13 om 09:30 - Bijgewerkt om 09:30

Prinses Mathilde heeft volgens een akte uit het staatsblad 2012 enkele opvallende financiële en juridische operaties naar de vennootschap Sagifex gedaan. Sagifex is de familievennootschap van de familie d'Udekem.

Prinses Mathilde zou volgens een akte uit het staatsblad 2012 enkele financiële en juridische operaties naar de vennootschap Sagifex hebben gedaan. Volgens het vtm-programma Royalty kan dat erop wijzen dat Mathilde zich klaarmaakt om koningin te worden.

Volgens de akte heeft Mathilde vijf stukken bosgrond ondergebracht in de vennootschap Sagifex van haar familie. Het gaat over 66.000 vierkante meter bosgrond in de Ardennen, die ongeveer 50.000 euro waard zijn. "Geen al te groot fortuin", klinkt het.

"Het zou kunnen dat de familie d'Udekem alle persoonlijke financiën op orde wil brengen met het oog op de troonswisseling die er vroeg of laat zal komen", vertelt professor Herman Mattijs aan Royalty.

Met deze publicatie in het staatsblad toont prinses Mathilde alvast meer transparantie en duidelijkheid wat betreft de financiën van de royals. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners