Lutgen verwijt PS 'arrogantie en vernedering'

19/10/12 om 15:12 - Bijgewerkt om 15:12

CdH-voorzitter Benoît Lutgen verwijt de PS een arrogante en vernederende houding te hebben aangenomen bij de coalitievormingen in Brussel-stad en Molenbeek

Lutgen verwijt PS 'arrogantie en vernedering'

© Belga

CdH-voorzitter Benoît Lutgen verwijt de PS een arrogante en vernederende houding te hebben aangenomen bij de coalitievormingen in Brussel-stad en Molenbeek. Dat stelt hij in interviews met Le Soir en Bel-RTL. In Brussel verkoos burgemeester Freddy Thielemans (PS) de MR ondanks een voorakkoord met het cdH. "Er is dus verraad gepleegd, wat gebeurt, hoewel het altijd te betreuren valt. Maar hier heeft men daar nog vernedering en beledigingen aan toegevoegd". Lutgen verwijst daarmee naar de verklaringen van de Brusselse PS'er Yvan Mayeur en de kritische analyse van de PS op het tewerkstellingsbeleid in Brussel, terwijl Joëllle Milquet minister van Werk was.

De socialisten hekelden toen ook een interview van Milquet met Magrheb TV over de uren voor gescheiden zwemmen voor mannen en vrouwen. "Het is een politicus onwaardig om iemand te vernederen", stelt de cdH-voorzitter.

Benoît Lutgen merkt ook op dat de Molenbeekse burgemeester Philippe Moureaux (PS) het cdH had gezegd: "We gaan zo goed als hetzelfde doen dan wat we de voorbije 20 jaar gedaan hebben en jullie krijgen één, allez, twee schepenen". "En wat heeft het cdH gedaan? Het heeft het hoofd niet gebogen voor dit opschepperig gedrag dat uit een andere periode dateert. We zijn het afgestapt". (Belga/INM)

Onze partners