Luperto, in opspraak, verrassend toch weer burgemeester

22/12/14 om 22:28 - Bijgewerkt om 22:28

De in opspraak gekomen PS-voorman Jean-Charles Luperto komt officieel terug als burgemeester van Sambreville, en niet enkel als voorzitter van de gemeenteraad. Dat heeft hij maandag achter gesloten dueren verklaard op de gemeenteraad, getuigen verschillende gemeenteraadsleden.

Luperto, in opspraak, verrassend toch weer burgemeester

Luperto, midden, vastgelegd met een smartphone tijdens de gemeenteraad © Belga

Jean-Charles Luperto verliet het gemeentehuis na afloop langs de achterdeur, zonder een verklaring af te leggen aan de pers. Zijn komst maandag was een verrassing voor iedereen en werd door leden van de gemeenteraad met smartphones geregistreerd.

Sinds 11 november van dit jaar was eerste schepen Denis Lieselele waarnemend burgemeester van Sambreville.

Luperto, 40, wordt verdacht van vijf feiten van openbare schending van de eerbaarheid. De feiten zouden zich afgespeeld hebben tussen 1 april en 31 augustus van dit jaar in Spy (Jemeppe-sur-Sambre) en in twee gevallen zou dit gebeurd zijn in aanwezigheid van minderjarigen jonger dan 16. Het betreft feiten van exhibitionisme in de toiletten van het tankstation aan de E42.

Eerder nam hij in afwachting van verder onderzoek ontslag als voorzitter van het parlement van de Franse gemeenschap en had hij aangekondigd een stap terug te zetten als burgemeester.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners