Luikse wijk afgezet wegens man met hakmes

07/08/16 om 14:11 - Bijgewerkt om 14:29

De Luikse wijk Le Carré is zondagochtend geëvacueerd na de aanwezigheid van een man gewapend met een machete (hakmes). Dat werd vernomen bij het parket van Luik. De man, een twintiger van Turkse oorsprong, is opgepakt.

Luikse wijk afgezet wegens man met hakmes

© belga

De Luikse politie ontving zondagochtend omstreeks 06.20 uur een telefonische oproep waarin de aanwezigheid van een gewapende man gemeld werd. De wijk werd onmiddellijk afgezet door de politie.

De verdachte, een twintiger van Turkse afkomst, werd iets later opgepakt. De man heeft zijn wapen niet gebruikt en is ook niet bekend bij het gerecht. Hij zal in de loop van de dag doorverwezen worden naar het parket van Luik.

De arrestatie in Luik volgt minder dan 24 uur op een incident met een man die - eveneens gewapend met een machete - in het centrum van Charleroi twee agenten had verwond. De dader werd kort na zijn aanval neergeschoten door een derde agent. Hij overleed even later aan zijn verwondingen.

Naar aanleiding van de aanslag in Charleroi kondigde prmier Michel zondag aan dat de veiligheidsmaatregelen in ons land worden aangescherpt. Daarbij krijgt de veiligheid in en rond de politiekantoren prioriteit.

(Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners