Luikenaar aangehouden die dreigde granaten te werpen in winkel op place Saint-Lambert

© Belga

De onderzoeksrechter in Luik heeft een 56-jarige man aangehouden die ermee gedreigd had granaten te gooien in een winkel op de place Saint-Lambert. Dat is vernomen van het parket van Luik.

Een aanslag met granaten op dit Luikse plein eiste vorige week zes mensenlevens, onder wie de dader, en 125 gewonden. Het incident dateert van zondagnamiddag in winkelketen Fnac. De 56-jarige Luikenaar kon het niet smaken dat hij aan de kassa van wachtrij moest veranderen. Om zijn ontevredenheid te uiten, riep hij dat hij daags nadien granaten in de winkel zou gooien. Na de middag herhaalde hij telefonisch zijn dreiging.

Bankkaart

De scène werd door bewakingscamera’s gefilmd. Uit voorzorg werd het portret van de man aan de bewakers overgemaakt. Uiteindelijk kon de man geïdentificeerd worden dankzij de bankkaart waarmee hij betaalde. Aanvankelijk ontkende hij de feiten. Hij zou “in de war zijn” door een oproep van de politie. De man moet zich ook verantwoorden voor een sms, aan een bekende, waarin hij ermee dreigt “de kinderen van Joëlle Milquet hetzelfde lot te laten ondergaan als de slachtoffers van de place Saint-Lambert”. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content