Ludo Van Campenhout wil Antwerps schepen blijven

23/09/10 om 20:26 - Bijgewerkt om 20:26

"De oplossing die nu voorligt, is beter dan de Lange Wapper," zegt hij. "Ik ben inhoudelijk niet van mening veranderd."

Ludo Van Campenhout (Open VLD) is niet van plan om op te stappen als schepen uit het Antwerpse college.

"Ik blijf zitten," zei Van Campenhout, schepen van Stadsontwikkeling, Sport en Diamant aan Belga. "En als men wil dat ik wegga, moeten de leden dat beslissen. Ik ga vrijdag naar het schepencollege en de stad besturen. Ik zal wel zien wat er gebeurt."

Uit coalitie Open VLD Antwerpen besliste donderdag om uit de bestuursmeerderheid en het schepencollege te stappen, uit onvrede met de beslissing om de meerkost van de tunneloptie in het Oosterweeldossier af te wentelen op de stad en de haven.

"Ik voel me daar niet door gebonden", zei Van Campenhout na zijn landing vanuit China. "De oplossing die nu voorligt, is beter dan de Lange Wapper. Ik ben inhoudelijk niet van mening veranderd."

Van Campenhout ging woensdagavond - tegen de partijlijn in - akkoord met de beslissing van het college om een deel van de meerkost van de tunnel te laten dragen door stad en haven.

Hij zegt dat er intussen wel contacten zijn geweest met de VLD-fractie, maar dat die via sms zijn verlopen, omdat hij in Shanghai was en de afstand en het tijdsverschil het contact bemoeilijkten.

Lees meer over:

Onze partners