Ludo Van Campenhout (N-VA) zet tijdelijk stap terug als schepen in Antwerpen

Ludo Van Campenhout © Belga

De Antwerpse schepen Ludo Van Campenhout (N-VA) legt tijdelijk zijn functie neer om zich te laten behandelen voor zijn alcoholverslaving. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) zal de bevoegdheden van Van Campenhout overnemen, blijkt donderdagavond uit een persmededeling van N-VA.

Toen het nieuws van de nieuwe ontwenningspoging in mei bekend werd gemaakt, klonk het dat Van Campenhouts functies niet zouden worden overgenomen. Maar de schepen heeft nu toch beslist om feitelijk een stap terug te zetten.

‘De voorbije maanden heb ik samen met mijn arts geprobeerd om mijn alcoholprobleem te bedwingen. Dankzij de steun van mijn collega-schepenen en het harde werk van mijn medewerkers ben ik mij tijdens die periode ook blijven inzetten voor de stad die ik zo graag zie. Ik zou de Antwerpenaar tekort doen als ik mij niet ten volle zou kunnen geven’, zegt Van Campenhout in een persmededeling.

‘Al twintig jaar geef ik hart en ziel voor onze stad. Maar het is moeilijk om mijn ziekte onder controle te krijgen. Ik heb ingezien dat ik niet op alle fronten tegelijk kan zijn. Daarom zal ik tijdelijk een stap terug nemen om mij onder strikte medische begeleiding voor mijn ziekte te laten behandelen. Want ik wil niets liever dan deze stad terug gezond mee te besturen. Er is niets mooier. Niets dankbaarder’, luidt het.

Vandaag zal burgemeester Bart De Wever aan het schepencollege voorstellen dat hij Van Campenhouts bevoegdheden tijdens zijn afwezigheid op zich zal nemen. ‘De tijdelijke stap terug die Ludo neemt, is een noodzakelijke stap. Een moedige stap. Een stap waarin ik hem volledig ondersteun. Ik hoop hem snel in goede gezondheid terug te zien’, laat de burgemeester optekenen.

De Wever is naast burgemeester ook bevoegd voor externe relaties, marketing en communicatie, coördinatie bovenlokale fondsen, ontwikkelingssamenwerking en loketten in Antwerpen. Van Campenhout is naast schepen ook Vlaams volksvertegenwoordiger.

Partner Content