Ludo Van Campenhout (N-VA) op ontwenningskuur naar Aruba

10/01/12 om 09:39 - Bijgewerkt om 09:39

Antwerps schepen voor N-VA Ludo Van Campenhout gaat op ontwenningskuur naar het Caraïbische eiland Aruba om er van zijn drankprobleem af te geraken.

Antwerps schepen voor N-VA Ludo Van Campenhout gaat op ontwenningskuur naar het Caraïbische eiland Aruba om er van zijn drankprobleem af te geraken, zo schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Van Campenhout, nu bij N-VA maar daarvoor Open VLD-sterkhouder in de Scheldestad, wil volgens de krant op drie weken tijd op het Caraïbische eiland Aruba afrekenen met zijn drankprobleem. "Het drankprobleem was een gevolg van een helse periode", zegt kabinetschef Paul De Wit. Van Campenhout gaat al enige tijd door een vechtscheiding, weet Het Laatste Nieuws.

Bart De Wever: 'Het begin van de oplossing schuilt in de erkenning'

N-VA-voorzitter Bart De Wever steunt Van Campenhout, die zelf Bart De Wever op de hoogte bracht van zijn ontwenningskuur, zo weet Het Belang van Limburg. De Wever zegt aan die krant dat hij al langer op de hoogte was van Van Campenhouts drankprobleem. "Het begin van de oplossing schuilt in de erkenning. Daarom heb ik respect voor deze beslissing", aldus de N-VA-voorzitter. Volgens Het Laatste Nieuws zou De Wever lichte dwang uitgeoefend hebben op Van Campenhout. Hij moet immers de lijstduwer worden voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2012.

Demonen

Het Laatste Nieuws schrijft dat het drankprobleem, dat zij omschrijven als 'enkele demonen', van de Antwerpse schepen een publiek geheim is. "Ludo grijpt makkelijk naar de drank als hij onder serieuze stress staat", zeggen insiders in Het Laatste Nieuws. "Meestal kan hij dan nog goed functioneren, dat was al in zijn studententijd zo. Maar de jongste maanden liep het uit de hand." Getuigen zagen, aldus nog de krant, de schepen in sneltempo 18 jenevers achteroverslaan in zijn stamcafé. Daarop moest zijn chauffeur hem ondersteunen bij het buitengaan.

Rust

Van Campenhout zelf wou alleen kwijt dat hij toe is aan rust en vakantie en dat hij op Aruba zijn schouder wil laten behandelen na een val met de koersfiets. Op Curaçao, niet ver van Aruba, ligt de befaamde Jellinek-ontwenningskliniek, maar het is niet bekend of Van Campenhout daarheen trekt, geeft Het Laatste Nieuws nog mee. Zijn ex-partijgenoot Luc Bungeers neemt zijn schepentaken tijdelijk over. (SD)

Onze partners