Lucratieve ontslagregeling voor kabinetschef Hasseltse burgemeester

13/10/11 om 10:44 - Bijgewerkt om 10:44

De ontslagen kabinetschef van de Hasseltse burgemeester Claes zou kunnen terugkeren zonder te moeten werken voor zijn loon.

Lucratieve ontslagregeling voor kabinetschef Hasseltse burgemeester

© Belga

In september werd de kabinetschef van de Hasseltse burgemeester Hilde Claes (SP.A) aan de kant gezet. Volgens Claes was dat vanwege een vertrouwensbreuk.

Normaal gezien had die kabinetschef, Marc Schepers, zijn ontslagvergoeding in één keer moeten krijgen. Maar hij zag het niet zitten om veel belastingen te moeten betalen op die hoge vergoeding. Daarom vroeg Schepers aan Claes om een systeem uit te dokteren waarin de betaling in de tijd wordt gespreid.

Claes, die naar eigen zeggen geen wrok wilde tonen, speelde die vraag door naar de personeelsdienst van de stad, die met het voorstel op de proppen zou gekomen zijn.

Vorige donderdag kwam de regeling op de agenda van het schepencollege, maar die besliste om de stemming daarover uit te stellen wegens enkele onduidelijkheden, zo staat in De Standaard.

Verrast

Hilde Claes was naar eigen zeggen verrast over de regeling, al kunnen twee Hasseltse schepenen zich niet herkennen in die verklaring. "Claes wilde zeer graag dat die regeling er doorkwam", aldus één van hen.

Het Hasseltse schepencollege buigt zich vandaag voor een tweede keer over het voorstel. Claes lijkt echter niet van plan om de lucratieve ontslagregeling voor haar ex-kabinetschef goed te keuren.

Onder vuur
Hilde Claes ligt onder vuur sinds de uitzending van het VRT-actualiteitenmagazine Panorama over de graaicultuur bij de Hasseltse politie. Toplui van de politie zouden zich jarenlang onterecht premies en vergoedingen hebben laten uitbetalen.
Ook liet de burgemeester verstaan af te willen van het afspiegelingscollege in Hasselt, wat heel wat deining veroorzaakte bij de coalitiepartners. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners