Luc Bungeneers ruilt Open VLD voor N-VA

30/08/12 om 11:51 - Bijgewerkt om 11:51

De Antwerpse schepen volgt Ludo Van Campenhout.

Luc Bungeneers ruilt Open VLD voor N-VA

© Belga

De Antwerpse schepen van Financiën Luc Bungeneers ruilt Open VLD voor N-VA. Hij wordt lijsttrekker in het district Merksem en zet mee zijn schouders onder de pas opgerichte financiële cel binnen de N-VA stad Antwerpen. Dat heeft de partij bekendgemaakt op een persconferentie in Merksem. Hij neemt ook de voorlaatste plaats op de provincieraadslijst in.

Met het vertrek van Bungeneers verliest Open VLD al voor de tweede maal een schepen aan N-VA. De partij wist eerder ook al schepen voor Stadsontwikkeling Ludo Van Campenhout binnen te halen. Open VLD is nu niet langer vertegenwoordigd in het schepencollege.

Ontgoocheld

Bungeneers maakt de overstap nadat hij van zijn vroegere partij Open VLD geen verkiesbare plaats meer kreeg op haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij had gemikt op de tweede plaats op de lijst - na minister van Justitie Annemie Turtelboom - maar die wordt ingenomen door de vroegere Antwerpse korpschef Eddy Baelemans.

Uit onvrede met die beslissing keurde zijn Merksem eind juni als enige van negen districten de lijst van Open VLD voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen af. Uiteindelijk trok hij zich terug als kandidaat, zodat een tweede stemronde niet nodig was.

Grote achterban

"Luc werd aan de kant gezet, maar wij willen hem de kans geven om zijn carrière in schoonheid te eindigen in het district Merksem, waar voor hem alles begonnen is", zegt Bart Van Camp, woordvoerder van N-VA stad Antwerpen.

Bungeneers heeft een grote achterban in het district Merksem en N-VA zal ook dankbaar gebruik maken van zijn expertise als schepen voor Financiën. Hij maakt immers deel uit van de nieuwe financiële cel binnen de NV-A stad Antwerpen. Van Camp: "Deze cel zal de komende weken en maanden aan de slag gaan om onze voorstellen voor de stad Antwerpen en het OCMW te onderbouwen".

Nieuwe Turkse kandidaat op nummer drie in Gent
N-VA Gent zet na het afhaken van ondernemer Atik Özer sociaal tolk Ömer Faruk Demircioglu op nummer drie op de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen,. Dat laat lijsttrekker Siegfried Bracke weten. De 30-jarige Ömer Faruk uit deelgemeente Wondelgem liep lagere school in Gent, volgde zijn middelbaar onderwijs in Turkije en studeerde vervolgens aan de Vrije Universiteit Brussel. Momenteel combineert hij zijn werk als sociaal tolk met studies politieke wetenschappen.

Demircioglu wil, als hij verkozen wordt, de vertegenwoordiger zijn van alle Gentenaars "en niet alleen van de Turkse Gentenaars". Volgens hem is er onder de vele Turkse Gentenaars de laatste tijd veel politiek debat. "Dat wijst op participatie, integratie en diversiteit", klinkt het. (Belga/KVDA)

Onze partners