Lpg-tank tankstation E40 gedoofd

24/03/12 om 09:23 - Bijgewerkt om 09:23

De brandende lpg-tank in het tankstation op de E40 ter hoogte van Wetteren is gedoofd.

Lpg-tank tankstation E40 gedoofd

© Belga

De brand brak uit in een van de bijgebouwen aan een tankstation langs de E40 in de richting van Brussel. De brand ontstond nadat een auto inreed op de bovengrondse lpg-leidingen van een ondergrondse tank van 20.000 liter. "De tank was toen nog met 16.000 liter lpg gevuld. Hierdoor ontstond er een brand", zegt de provincie.

Noodplan

Onmiddellijk na het voorval werd de provinciale fase van het noodplan afgekondigd. De man bleek geïntoxiceerd met alcohol. Het parket van Dendermonde stelde een verkeersdeskundige aan die de omstandigheden van de aanrijding onderzoekt. De bestuurder van de wagen, M.C., geboren in 1975 en afkomstig uit Erpe-Mere, bleek geïntoxiceerd te zijn. Zijn rijbewijs werd door het parket van Dendermonde ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

Zandzakjes en watercontainers

De brandweerploegen probeerden een "eventuele ontploffing" van de lpg-tank op te vangen door een muur van zandzakjes en watercontainers rond de brandhaard te leggen. Tegelijk liet de brandweer het vuur gecontroleerd branden. In eerste voorspellingen zou dit een week duren, maar na amper anderhalve dag is de tank al leeggebrand. Luc Bauwens, directeur veiligheid van de provincie Oost-Vlaanderen, zegt dat het gevaar nu helemaal is geweken. Het verkeer kan weer met een normale snelheid langs het tankstation rijden. (Belga/RDM)Lees meer over:

Onze partners