Louis Tobback opnieuw de kandidaat-burgemeester

13/12/11 om 07:21 - Bijgewerkt om 07:21

Louis Tobback, die sinds 1995 burgemeester is van Leuven, kan tot zijn tachtigste de stad blijven leiden. Hij is door de Leuvense sp.a-leden aangeduid als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012.

Louis Tobback opnieuw de kandidaat-burgemeester

Louis Tobback zegt dat hij "met volle goesting" het mandaat voor de volledige termijn wil uitdoen. De nu 73-jarige Tobback kreeg tijdens een geheime stemming 96 procent van de stemmen van de Leuvense SP.A-leden.

Moeilijke jaren

"Ik zie nog talrijke dingen die we kunnen realiseren in Leuven, want deze stad boomt ondanks de crisis. Tegelijk komen er ongetwijfeld enkele moeilijke jaren aan, want de wereldwijde financiële zal niet zonder gevolgen blijven voor gemeenten. De financiële situatie van Leuven is kerngezond, maar zo makkelijk als de voorbije legislaturen zal het niet meer gaan", aldus Tobback.

80-jarige burgemeester

Tobback liet er geen twijfel over bestaan dat hij de volledige legislatuur als burgemeester ook wil uitdoen. "De kiezer moet dus weten dat hij in 2018 een 80-jarige burgemeester zal hebben." Tobback hoopt ook dat zijn partij de coalitie met CD&V zal kunnen voortzetten.

"We hebben 17 jaar zeer goed samengewerkt. In het schepencollege is het nog nooit tot een stemming van partij tegen partij gekomen."

Bruno Tobback

De sp.a heeft in Leuven de 45 kandidaten voor haar kieslijst bepaald. Over de juiste volgorde wordt op 12 januari beslist. Het staat vast dat Europarlementslid Saïd El Khadraouï de lijst duwt en dat ook Bruno Tobback, zoon van, kandidaat is. Andere opvallende namen op de lijst zijn Pieter Vandenbroucke, neef van Frank, en Brecht Provoost, die onlangs in het nieuws kwam met opvallende acties om de toegankelijkheid van handelszaken te verbeteren voor rolstoelgebruikers . (Belga/EE)

Onze partners