Loos bomalarm leidt tot verkeerschaos in Europese wijk Brussel

09/06/15 om 22:21 - Bijgewerkt op 10/06/15 om 00:06

In de Europese wijk van Brussel is aan de vooravond van een Europese top even een bomalarm van kracht geweest. Een explosievenhond had gereageerd op een geparkeerde auto, maar na tests bleek er met de auto niets aan de hand en werd het bomalarm weer opgeheven. Gedurende de alarmfase heerste in de wijk "een ware verkeerschaos".

Loos bomalarm leidt tot verkeerschaos in Europese wijk Brussel

Grote politieaanwezigheid voor de ingang van de Justus Lipsius-parking © BELGA

De politie bevestigde dat het alarm was afgeroepen na een controle door een in detectie van explosieven gespecialiseerde politiehond. Die had rond 21u30 een auto als verdacht aangewezen. Volgens het persagentshap Belga ging het om een auto die in de parkeergarage van het Justus Lipsius-gebouw stond.

De ontmijningsdienst van het leger, Dovo, kwam rond 21u45 ter plaatse om het voertuig te onderzoeken. Ongeveer een uur later liet de politie weten dat het alarm weer werd opgeheven. Het was blijkbaar loos alarm.

Door het bomalarm heerste in de Europese wijk, de buurt rond de Europese instellingen, even verkeerschaos. Verschillende tunnels, waaronder de Wet-, Belliard- en Jubelparktunnel, waren, zolang het alarm van kracht was, afgesloten voor het verkeer. De NMBS deelde mee dat er tijdelijk, een uur of zo, geen treinen door het station Schuman reden.

Volgens enkele media werd tijdens de alarmfase begonnen met de evacuatie van de wijk, maar dat wordt door de politie tegengesproken. Wel werd een veiligheidszone ingesteld, werden het trein- en metrostation in de omgeving afgesloten en werd het verkeer in de omliggende tunnels onderbroken, aldus een mededeling.

Vandaag vindt in Brussel een Europese top plaats. De politie nam geen risico en kwam met 200 agenten en 50 voertuigen ter plekke.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners