Lonely Planet: België is topbestemming voor 2014

29/10/13 om 01:23 - Bijgewerkt om 10:18

België is mummer acht in de top tien van landen die reizigers in 2014 moeten bezoeken volgens de gezaghebbende reisgidsenuitgever Lonely Planet.

Lonely Planet: België is topbestemming voor 2014

Een toeriste poseert met Manneken Pis. © REUTERS

Dat blijkt uit de zopas gelanceerde gids 'Lonely Planet's Best in Travel 2014'. De reisgids prijst de pittoreske steden Brugge, Antwerpen en Gent aan, en wijst op het voetgangersvriendelijke Brussel met zijn uitstekende musea. Verder schrijft Lonely Planet dat eten en drinken in België voor een 'smaakexplosie' zorgen, denkende aan 's werelds beste bier, chocolade en friet. De wereldvermaarde reisgids looft opmerkelijk genoeg de 'verrassend chique kust', naast ons platteland en de cultuurschatten die "gaan van middeleeuwse meesters tot Kuifje".

Eerste Wereldoorlog

De gids verwacht tot 2018 een enorme toestroom van bezoekers, door de herdenkingen in het kader van de Eerste Wereldoorlog. "Het land mag dan wel in het verleden over het hoofd gezien zijn als reisbestemming, die herdenking kan dat allemaal veranderen", merkt auteur Tom Hall op.

Hét beeld van ons land is, naast een monnik die Chimay-trappist keurt, weggelegd voor de Gentse Gras- en Korenlei, maar dan wel vanuit een bijzondere lens.

Brazilië nummer één

'Lonely Planet's Best in Travel 2014' is de negende editie van de jaarlijkse reisgids. Brazilië staat op nummer één van de te bezoeken landen, de top drie wordt verder aangevuld met Antarctica en Schotland. Op vier staat Zweden, gevolgd door Malawi, Mexico, Seychellen, België, Macedonië en Maleisië. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners