Loketten in Brussel-Noord door vakbondsactie tijdje dicht

23/08/10 om 11:43 - Bijgewerkt om 11:43

De actie was gericht tegen de prijsverhoging voor internationale treintickets die aan het loket verkocht worden.

Tijdens een actie van de socialistische en christelijke spoorvakbonden tegen de verhoogde prijs voor een internationaal treinticket dat in de stations wordt verkocht, zijn de loketten in het station Brussel-Noord maandagmorgen een tijdje gesloten geweest.

ACOD-spoor had vorige week aangekondigd dat ze actie zou voeren tegen de nieuwe 'persoonlijke assistentietoeslag' van 7 euro voor een internationaal treinticket die reizigers vanaf maandag moeten betalen als ze zich een ticket in het station zelf aanschaffen. Wie zijn of haar ticket via het internet boekt, moet de toeslag niet betalen.

De socialistische vakbond en ACV-Transcom voerden maandag in het station Brussel-Noord een 'sensibiliseringsactie' tegen de maatregel. Aan de reizigers werden pamfletten uitgedeeld. Het treinverkeer zelf werd niet verstoord, maar de loketten voor het internationaal reizigersverkeer bleven een uur dicht. De loketten voor het binnenlands reizigersverkeer bleven een kwartier dicht.

Volgens de vakbonden zullen de loketten van het internationaal vervoer in Brussel-Noord worden gesloten. Die taken zouden volgens hen worden overgenomen door de loketten binnenlands verkeer. De getroffen personeelsleden zouden worden overgeplaatst, maar zijn niet vertrouwd met de binnenlandse verkoopsystemen, zo luidt het. Volgens de vakbonden gaat de sluiting in op 1 oktober.

Lees meer over:

Onze partners