Lode Vereeck nieuwe voorzitter Lijst Dedecker

05/07/10 om 11:27 - Bijgewerkt om 11:27

De fractieleider in het Vlaams Parlement volgt Jean-Marie Dedecker op.

Het partijbestuur van Lijst Dedecker heeft maandag Lode Vereeck, fractieleider in het Vlaams Parlement, aangeduid als nieuwe voorzitter van de partij. Vereeck volgt Jean-Marie Dedecker op.

Dedecker kondigde daags na de verkiezingen van 13 juni aan dat hij zijn mandaat als voorzitter ter beschikking stelt. Hij deed dat na een tegenvallende kiesuitslag waarbij alleen hijzelf op de West-Vlaamse Kamerlijst een zetel behaalde.

Daarop werd een negenkoppig comité onder leiding van de Oost-Vlaamse LDD-voorzitter Steven Everaert belast met het zoeken naar een nieuwe voorzitter.

Het comité legde maandagmiddag een voorstel voor aan het partijbestuur. UIteindelijk wordt Vereeck de nieuwe voorzitter.

Doorstart

Volgens de partij krijgt hij de leiding van een dagelijks bestuur dat de opdracht krijgt een inhoudelijk congres voor te bereiden dat plaatsvindt in het najaar en waarop de partij haar programma terug scherp moet stellen in de veranderde politieke omgeving. Ook een nieuwe naam van de partij ligt op tafel.

Vereeck zegt te zullen werken aan een doorstart. 'LDD heeft klappen gehad, maar onze ideeën zijn springlevend', aldus de nieuwe partijvoorzitter. Hij blijft trouwens fractieleider in het Vlaams Parlement.

Jean-Marie Dedecker blijft als statutair verkozen voorzitter deel uitmaken van het dagelijks bestuur, maar hij last een sabbatperiode in. 'De partij, maar ook ikzelf hebben nood aan interne rust en herbronning', aldus Dedecker.

Onze partners