Lode Vereeck keert terug naar Open VLD

06/02/14 om 09:16 - Bijgewerkt om 09:16

De relevantie van LDD wordt weeral een beetje kleiner. Na de mislukte onderhandelingen van Jean-Marie Dedecker over een aansluiting bij N-VA, maakt nu de Limburgse sterkhouder Lode Vereeck de overstap naar Open VLD.

Lode Vereeck keert terug naar Open VLD

Lode Vereeck © Belga

LDD-kopstuk Lode Vereeck keert terug naar Open VLD, de partij die hij vijf jaar geleden verliet. Hij wordt bij de verkiezingen in Limburg eerste opvolger op de Kamerlijst.

'Dit voelt aan als thuiskomen,'zegt Vereeck in Het Belang van Limburg. 'Zowel op economisch als op institutioneel vlak heeft Open VLD het beste en meest realistische programma. Als econoom wil ik mee oplossingen uitwerken om onze economie opnieuw op de rails te krijgen.'

Lijsttrekker

Vereeck is Vlaams parlementslid en professor economie aan de Universiteit Hasselt. Hij was de gedoodverfde lijsttrekker voor een LDD-lijst in Limburg, als die er zou komen tenminste.

Intussen is bekend geraakt dat LDD enkel in West-Vlaanderen, de thuisbasis van Jean-Marie Dedecker zal deelnemen aan de verkiezingen. Volgens peilingen van de partij zelf, zou LDD in Limburg niet eens 1 procent van de stemmen halen.(EE)

Onze partners