Livestream boerenprotest: 3 agenten gewond

07/09/15 om 15:11 - Bijgewerkt om 18:24

Het merendeel van de betogende boeren is weggetrokken van het Schumanplein in Brussel.

Livestream boerenprotest: 3 agenten gewond

Belgian riot police officers stand guard while demonstrators burn hay as farmers and dairy farmers from all over Europe take part in a demonstration outside an European Union farm ministers emergency meeting at the EU Council headquarters in Brussels, Belgium, September 7, 2015. Thousands of farmers gathered in the European capital calling for more help with low prices and high costs in the European Union's largest agricultural producer country. REUTERS/Yves Herman - RTX1RGDL © Reuters

De Europese landbouwbetoging die op zware rellen is uitgelopen, is omstreeks 18.00 uur zo goed als afgelopen. De meeste landbouwers verlaten het Schumanplein en trekken naar huis. Nog enkele fanatiekelingen verzamelen aan het Schumanplein. Ook de politie-inzet is fel verminderd.

Tijdens het boerenprotest in Brussel zijn drie agenten gewond geraakt door projectielen en voetzoekers. Twee van hen konden ter plaatse verzorgd worden, de derde werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht en is tien dagen werkonbekwaam. Dat is vernomen van een woordvoerster van de politie.

De situatie op het Schumanplein in de Europese wijk was in de namiddag erg gespannen Zo staken betogers een caravan in het midden van het plein in brand.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Lees meer over:

Onze partners