Liesbeth Homans: 'Bruno Tobback is echt zielig, hij liegt over N-VA om zijn eigen gelijk te halen'

26/01/14 om 09:39 - Bijgewerkt om 10:57

Liesbeth Homans (N-VA) haalt zwaar uit naar SP.A, een van de coalitiepartners van haar partij in de Vlaamse regering. Volgens haar verspreidt SP.A-voorzitter Bruno Tobback 'flagrante leugens' over het sociaal karakter van de N-VA. Tegelijk kondigt ze een nieuw fiscaal voorstel aan dat moet benadrukken dat haar partij wél sociaal is.

Homans: 'Tobback is echt zielig, hij liegt over N-VA om zijn eigen gelijk te halen'

Liesbeth Homans © Belga

'Tobback heeft mij vorige week in een interview geciteerd over leefloners, maar ik had die uitspraken nooit gedaan. Dat waren flagrante leugens,' zegt Homans in een gesprek met de gratis krant De Zondag. 'Ik vind Tobback echt zielig: liegen over het programma van een andere partij om zijn eigen gelijk te halen.'

In het interview waarnaar Homans verwijst, beweerde Tobback volgens haar dat de N-VA mensen liever een leefloon geeft omdat het dan mensen kan uitsluiten. 'Hij geeft het voorbeeld van iemand die heel zijn leven gewerkt heeft, plots werkloos wordt en dan zijn huis moet verkopen vooraleer een leefloon te kunnen krijgen', verduidelijkt Homans aan Knack.be. 'Dat is manifest liegen over ons programma om zijn eigen punt te maken. Die mens moet zijn huis helemaal niet verkopen.'

Fiscaal voorstel

Homans kondigt in De Zondag nog aan dat N-VA op zijn congres volgend weekend een nieuw fiscaal voorstel zal lanceren. 'Wij vinden dat mensen zelf moeten kunnen bepalen van welke aftrekposten ze gebruik maken, natuurlijk binnen de bestaande belastingkorf. Het mag niet onbegrensd zijn', zegt de Antwerpse schepen en OCMW-voorzitster.

'Vandaag geraken enkel de mensen die een dure boekhouder kunnen betalen nog wijs uit het kluwen aan aftrekposten. De anderen kunnen niet optimaal gebruik maken van het systeem. Dat is asociaal. Wij willen het systeem verduidelijken en beter afstemmen op de reële noden van mensen,' aldus nog Homans. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners