Lichtere straf voor 'mortelleraar'

23/04/10 om 10:29 - Bijgewerkt om 10:29

De leraar die in opspraak kwam toen beelden uitlekten over een zwaar incident met een leerling in de school voor buitengewoon secundair onderwijs Mariadal in Hoegaarden, heeft in beroep een lichtere straf gekregen.

Leraar Carl Arnauts (54), die in opspraak kwam toen beelden uitlekten over een zwaar incident met een leerling in de school voor buitengewoon secundair onderwijs Mariadal in Hoegaarden, heeft in beroep een lichtere straf gekregen, zo meldt De Standaard.

Eind januari besliste de inrichtende macht van de school nog dat hij zes maanden geschorst moest worden. In die periode zou hij ook terugvallen op de helft van zijn loon.

Arnauts vocht de sanctie aan, omdat hij die te zwaar vond. Hij hoopte dat de straf beperkt zou blijven tot een blaam. De 'kamer van beroep gesubsidieerd vrij onderwijs', heeft de schorsing woensdag teruggebracht tot ongeveer 2,5 maanden, tot het einde van het schooljaar.

Ook deze straf is nog altijd strenger dan de straf die Carl Arnauts eerder voor de Leuvense correctionele rechtbank kreeg. Die verleende hem de gunst van de opschorting: wel schuldig, geen straf.

Onze partners