Lichaam verdwenen student Frederic Coopman gevonden

02/01/12 om 15:05 - Bijgewerkt om 15:05

Aan de Brugse Coupure is het lichaam van de verdwenen student Frederic Coopman gevonden.

Het lichaam van de student Frederic Coopman is teruggevonden aan de Brugse Coupure, nadat hij op zaterdagochtend 10 december verdween na een fuif in zaal Entrenous in Brugge.

Even na 11 uur merkte een jogger langs de Ringvaart een drijvend lichaam op. Het lijk dreef tussen de Gentpoort en de Coupure. Politie en hulpdiensten kwamen ter plaatse. Het lijk werd door duikers van de brandweer bovengehaald. Procureur Jean-Marie Berkvens van het parket van Brugge bevestigde intussen dat het om Frédéric Coopman gaat.

Handschoen
De jongeman droeg nog zijn herkenbare vest, had de
hoofdtelefoon van zijn iPod op en droeg de ontbrekende handschoen. De andere handschoen werd, net als de muts, twee weken geleden reeds gevonden 400 meter van de vindplaats van het lijk.

Het lichaam dreef tussen de Gentpoort en de Coupure. Dat is de
plaats waar al meerdere keren zonder resultaat werd gezocht naar de student. Ook een ingezette sonarboot kon geen signalen opvangen. Op de vraag waarom het lichaam niet werd aangetroffen bij een eerdere zoektocht op de Ringvaart, antwoordt de procureur: "Het peiltoestel meet enkel voorwerpen die zich op de bodem van de Ringvaart bevinden. Als een lichaam halverwege tussen bodem en wateroppervlak zweeft, kan het zeer moeilijk gedetecteerd worden. Te meer daar het zicht in het water erg beperkt is. Het water is troebel en donker."

Over de precieze doodsoorzaak kan het Brugse parket zich nog niet uitspreken. Er is een onderzoeksrechter en een wetsdokter aangesteld. De autopsie zal wellicht pas dinsdag plaatsvinden.

Fiets
Nadat de eerste zoekacties niets opleverden, werd de fiets van de jongen gevonden op 21 december. "Hij stond gewoon gestald, in de buurt van de Coupure. Er hingen ook twee sloten aan maar hij was niet op slot", wist Alain Remue van de Cel Vermiste Personen toen te melden.

Een dag later, op 22 december, vroeg de Cel Vermiste Personen, om opnieuw op zoek te gaan naar het lichaam van Coopman. Duikers doorzochten dan de Ringvaart, het Minnewater en de Coupure.

Toen bleef de zoektocht zonder resultaten, maar nu is het lichaam dan toch in het water gevonden, nabij de Coupure. Het is nog niet geweten hoe de student aan zijn einde kwam.

Eerder verdween ook al de 19-jarige student Waldo Van Raemdonck uit Jabbeke. Hij werd dood teruggevonden in Oostenrijk. Hij stapte uit het leven door zich voor een trein te werpen. (Belga/SD/EE)

Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht bij Tele-Onthaal of bij de Zelfmoordlijn.

Tele-Onthaal: 106 (24u/24, anoniem).

Zelfmoordlijn: 02 649 95 55

Lees meer over:

Onze partners