Lichaam is wel degelijk van kasteelheer Stijn Saelens

17/02/12 om 08:55 - Bijgewerkt om 08:55

Het lichaam dat is gevonden door de cel Vermiste Personen is wel degelijk dat van de vermiste kasteelheer Stijn Saelens. Dat bevestigt het parket van brugge.

Lichaam is wel degelijk van kasteelheer Stijn Saelens

© Belga

In de bossen van Maria-Aalter hebben speurders en leden van de cel Vermiste Personen een lichaam gevonden. Het was meteen duidelijk dat het zo goed als zeker het lichaam van de vermiste kasteelheer Stijn Saelens was. Het parket van Brugge wilde dit bevestigen noch ontkennen.

Stijn Saelens is de kasteelheer van Wingene die wekenlang spoorloos was. Zijn vrouw vond na zijn verdwijning een plas bloed en een kogelhuls. Het parket startte een moordonderzoek. De schoonvader van het slachtoffer en vijf andere verdachten zitten in de cel.

Put
Het parket van Brugge bevestigt nu dan toch dat het wel degelijk om het lichaam van Stijn Saelens gaat. Uitgebreid onderzoek van de lichamelijke resten heeft dat uitgewezen. Het lichaam werd gevonden in een put in het bos van Maria-Aalter. Er werd ook bevestigd dat het om opzettelijke doding gaat.

Journalisten aangehouden

Tijdens het onderzoek in het bos zijn twee journalisten aangehouden door de ordediensten omdat ze zich binnen de perimeter bevonden. Het gaat om een reporter van Het Laatste Nieuws, Dirk Coosemans, en zijn collega Hans Verbeke van bvba Persbureau Jan Verbeke. Ze werden een tijdlang bestuurlijk aangehouden. (Belga/TE/EE)

Onze partners