Levenslange celstraf wegens homofobe moord

23/12/14 om 16:41 - Bijgewerkt om 16:41

Het hof van assisen van Luik heeft Mutlu Kizilaslan, Jérémy Wintgens en Eric Parmentier veroordeeld tot levenslang wegens moord op Ihsane Jarfi, met homofobie als verzwarende omstandigheid.

Levenslange celstraf wegens homofobe moord

Voor het assisenhof in Luik start vandaag het eerste proces in ons land over homofoob geweld. Vier verdachten staan terecht. Vanmiddag wordt de jury samengesteld. Het slachtoffer, Ihsane Jar-fi, is in april 2012 dood teruggevonden in een bos in het Luikse Nandrin. Hij was toen al meer dan een week vermist. Jar-fi was het laatst gezien in een homocafé, daar is hij met de vier verdachten in een auto gestapt. De vier hebben hun slachtoffer uitgekleed, onmenselijk behandeld en in de koffer laten zitten. Daarna lieten ze hem voor dood achter. © BELGA

Mutlu Kizilaslan, Jérémy Wintgens en Eric Parmentier werden maandag door de jury van het assisenhof in Luik schuldig bevonden aan moord op Ihsane Jarfi, met homofobie als verzwarende omstandigheid. De vierde beschuldigde, Jonathan Lekeu, is schuldig aan doodslag met homofobie als verzwarende omstandigheid. Hij krijgt 30 jaar cel.

De 32-jarige Jarfi werd op 1 mei 2012 dood aangetroffen in de buurt van Tinlot (Hoei). Hij was vermist sinds 22 april. De vier beschuldigden werden ervan verdacht hem te hebben gedood omdat hij homoseksueel was. De beschuldigden hebben volgens de jury toegegeven dat ze Jarfi een lesje wilden leren wegens zijn homofilie. Ze werden eveneens schuldig bevonden aan onmenselijke behandeling, vernedering en willekeurige opsluiting. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners