Leterme niet tevreden met uitspraken De Wever

13/12/10 om 19:46 - Bijgewerkt om 19:46

Ook premier Yves Leterme uit kritiek op de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever.

Premier Yves Leterme (CD&V) heeft maandag gewaarschuwd voor uitspraken die in het buitenland vragen kunnen doen rijzen over de toestand van ons land.

Leterme stelde in een gesprek met de VRT-nieuwsredactie vast dat België op dit moment niet het mikpunt is van de internationale markten. 'Maar als men zelf begint te zeggen: 'het gaat hier niet goed', dan speelt men met de internationale positie en de welvaart van de bevolking', aldus de premier in een reactie op de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever.

Voorts ziet Leterme in het rapport van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) een 'bevestiging van de positieve cijfers voor de economische toestand van het land'. Volgens de premier bevestigt het IMF dat de economische resultaten van België beter zijn dan het Europees gemiddelde.

Maar het IMF maakt volgens hem ook duidelijk dat waakzaamheid geboden blijft. Zo dringt het IMF er op aan dat er 'onverwijld' een nieuwe regering komt die zich kan focussen op de economische uitdagingen van het land, aldus Leterme.

Onze partners