Leterme geeft stand van zaken door aan onderhandelaars

17/10/11 om 20:39 - Bijgewerkt om 20:39

Ontslagnemend premier en zijn collega's van Begroting geven sinds 19 uur de budgettaire stand van ons land door aan de onderhandelaars.

Sinds iets over 19.00 uur zitten de onderhandelaars over een nieuwe regering opnieuw samen in het voorzitterschap van de Kamer. Ook ontslagnemend premier Yves Leterme en zijn collega's voor Begroting, minister Guy Vanhengel (Open VLD) en staatssecretaris Melchior Wathelet (CDH), tekenen present. Zij komen een nauwkeurige stand van zaken geven over de socio-economische en budgettaire toestand van ons land geven, verklaarde premier Leterme vooraf.

Na een pauze van zowat twee uur sijpelden omstreeks 19.00 uur de formateur en de voorzitters van PS, CD&V, MR, Open VLD, SP.A en CDH terug binnen aan de Wetstraat 10. Eerder op de dag maakten ze afspraken over de werkzaamheden van de komende dagen. 's Avonds mag de ontslagnemende regering meer tekst en uitleg geven over de budgettaire situatie van ons land.

Leterme: 'Snel werk maken van geloofwaardige begroting'

De premier maakte alvast duidelijk dat de onderhandelaars best de koe bij de horens vatten. Ze moeten snel werk maken van een geloofwaardige begroting, klonk het, al moet het budgettaire werk niet volledig rond zijn voor de Europese top van aanstaande zondag. Eerder op de dag liet SP.A-voorzitter Bruno Tobback al horen dat zoiets nogal optimistisch zou zijn.

Verwacht wordt dat de vergadering tot 22.00 uur à 22.30 uur zal duren. Dinsdag komen de onderhandelaars vanaf 10.30 uur opnieuw bijeen om de werkzaamheden over de begroting voort te zetten. (Belga/SD)

Onze partners