Leterme annuleert persconferentie over EU-top

Op de Europese top in Brussel heeft premier Yves Leterme een aangekondigde persconferentie op het allerlaatste ogenblik geannuleerd.

Terwijl op de tweede verdieping van het Justus Lipsius-gebouw aan het Schumanplein de Franse president Sarkozy samen met de Duits bondskanselier Angela Merkel de journalisten toesprak en de Britse premier Cameron in het lokaal ernaast hetzelfde deed, stuurde Leterme zijn kat naar de wachtende pers.

‘Niets te zeggen’

Gevraagd naar een reden, antwoordde Letermes woordvoerder aan Belga dat de premier “niet de gewoonte heeft te spreken als hij niets te zeggen heeft”. De briefing van Leterme liet al lange tijd op zich wachten. De journalisten werden om 15 uur bijeengeroepen, maar zaten een uur later nog steeds te wachten op de premier.

De EU-leiders werden naar verluidt opgehouden door een fel debat tussen de landen van de eurozone en de niet-eurolanden. Toen de andere premiers en presidenten uiteindelijk toch aan hun persconferentie begonnen, liet Leterme weten dat hij helemaal niet meer zou opdagen. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content