Lekkende wagon legt treinverkeer plat

23/10/12 om 11:53 - Bijgewerkt om 11:53

Het treinverkeer op verschillende spoorlijnen werd verstoord nadat een goederentrein met een zogezegd lekkende ketelwagen stil was komen te staan bij het inrijden van het station van Schaarbeek.

Lekkende wagon legt treinverkeer plat

© Belga

Een van de wagons bevatte het mogelijk gevaarlijke product isobutaan, maar na een grondige controle bleek het niet om een lek te gaan, maar om condensatie. De brandweer stelde een veiligheidszone ing, waardoor het treinverkeer ter hoogte van Schaarbeek werd stilgelegd.

Het incident deed zich voor iets voor 11 uur. Het treinverkeer op de lijnen Brussel-Leuven-Luik en Brussel-Mechelen-Antwerpen lag daardoor stil, aldus Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel.

"De goederentrein wordt momenteel verplaatst naar de sporenbundel in Schaarbeek, waar hij het treinverkeer niet langer kan hinderen", zegt Petit. De vier sporen tussen Brussel en Leuven zijn opnieuw beschikbaar, en dat is ook het geval voor de twee sporen op de middenberm van de E19 tussen Schaarbeek en Mechelen.

Het treinverkeer op de lijnen Brussel-Leuven-Luik en Brussel-Mechelen-Antwerpen lag een klein uur stil, van ongeveer 10.50 tot 11.45 uur. Intussen zijn er op de Brusselse noord-zuidas nog altijd vertragingen van gemiddeld een uur. Infrabel hoopt dat de meeste vertragingen van de baan zijn tegen dat de avondspits rond 16 uur op gang komt, maar Petit sluit niet uit dat er nog kleine gevolgvertragingen zijn en dat hier en daar een trein wordt afgeschaft. (Belga/TE)

Onze partners