Lek over Defensie heeft mogelijk gevolgen

09/12/10 om 18:26 - Bijgewerkt om 18:26

Minister van Defensie Pieter De Crem laat onderzoeken of een lek over de aankoop van legervesten geen strafrechtelijke inbreuk inhoudt.

Lek over Defensie heeft mogelijk gevolgen

© Belga

Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) heeft donderdag aan zijn diensten gevraagd om te onderzoeken of een Kamerlid geen strafrechtelijke inbreuken heeft gepleegd door aan de pers vertrouwelijke informatie te lekken over legeraankopen.

De Crem noemde geen namen, maar het zou gaan om David Geerts (SP.A), die zou gelekt hebben over de aankoop van ultramoderne en 'dure' legervesten door Defensie. De minister noemde donderdag echter geen namen.

De Crem betreurde donderdag in de Kamercommissie Defensie wel dat bepaalde leden van de commissie menen te moeten lekken om politieke spelletjes te spelen.

De minister heeft een brief geschreven aan Kamervoorzitter André Flahaut (PS) en commissievoorzitter Wouter De Vriendt (Groen!) met de vraag om de nodige maatregelen te nemen 'ten aanzien van leden die de vertrouwelijkheid schenden'.

De Crem heeft aan zijn departement gevraagd om te onderzoeken in welke mate die schending een inbreuk inhoudt op artikel 458 van het
strafwetboek 'of op enige andere strafrechtelijke bepaling, zoals bijvoorbeeld de wetgeving op de overheidsopdrachten'.

Lees meer over:

Onze partners